Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ -ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 05-10-2018

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ -ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 05-10-2018
01 Οκτ
2018

 

Πετυχημένη η Γιορτή του Μπάσκετ στην Μεγαλόπολη

Κατάμεστη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου

 

     Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης «Πολύβιος» πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ετήσια γιορτή μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς εκτός του ότι οι φίλοι του κορυφαίου αθλήματος αποδείχθηκαν πάρα πολλοί, δημιουργήθηκε παράλληλα μία ζεστή και ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ οι ομιλίες ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες και υψηλού επιπέδου.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΚ και ταμίας του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. κ. Σπύρος Μπάκουλας, ενώ παρόντες ήταν ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγαλόπολης και εκπρόσωποι ομάδων.

       Την Γιορτή του Μπάσκετ προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, καθώς και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

       Ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Σταύρος Κουκάκης, αναφέρθηκε στο μπάσκετ της περιοχής, τα βασικά θέματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στο μπάσκετ της Μεγαλόπολης, την πορεία των ομάδων της όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα, αλλά και στην συνεργασία που θέλει να έχει η Ένωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να έρθουν και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

     Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, που έδειξαν για μία ακόμα φορά πόσο φίλοι και πόσο γνώστες του μπάσκετ είναι μέσα από τις ομιλίες τους.

     Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και Επίτιμος Πρόεδρος της FIBA-EUROPE κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κ. Θανάσης Σκουρτόπουλος.

       Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην «Σημερινή κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Η κρίση δεν είναι οικονομική, αλλά πολυεπίπεδη. Το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι εντύπωση, σύγχυση και η αρπαχτή. Χρειάζεται εναντίωση σε αυτό το πράγμα, να αντιδράσουμε για μια καλύτερη κοινωνία και να αγκαλιάσουμε τη νέα γενιά».

       Από την πλευρά του, ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών κ. Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στην «Πορεία της Εθνικής Ανδρών στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες διοργάνωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επεσήμανε ότι δημιουργήθηκε βάση σχεδίου μια βάση 30-35 παικτών και πως η εθνική είναι ο φάρος του ελληνικού μπάσκετ. Τόνισε ότι η Εθνική μας ομάδα ήταν η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που προκρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

     Στο δεύτερο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα που με την αγάπη και την προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και το μπάσκετ. Οι φετινές τιμητικές διακρίσεις που έγιναν ήταν οι παρακάτω:

- Στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ., κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ως τη σπουδαιότερη αθλητική προσωπικότητα, καθώς υπηρετώντας διαχρονικά θέσεις, αρχές και αξίες, ανέδειξε την Καλαθοσφαίριση, ως το κορυφαίο Άθλημα στην Πατρίδα μας.

- Στον Προπονητή της Εθνικής Ανδρών, κ. Θανάση Σκουρτόπουλο, για την αγάπη και μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και την προβολή της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.

- Στην ομάδα μπάσκετ του Πολύβιου, για την ιστορική διαδρομή του στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης.

- Στην ομάδα μπάσκετ του Πελασγού, που ανέβηκε στην Α2 κατηγορία των γυναικών.

- Στην ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας Σ.Κ., που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

- Στο Δήμαρχο Μεγαλόπολη,ς κ. Διονύση Παπαδόπουλο, για την αγάπη του στον Αθλητισμό και την Καλαθοσφαίριση

- Στο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Σπύρο Τσιριγώτη, για την μακρόχρονη προσφορά του στο Αθλητικό Κίνημα και την Καλαθοσφαίριση.

- Στο τρίτο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς) για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ανδρών: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ)

Καλύτερη πεντάδα Α’ Ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός).

Καλύτερος προπονητής Α’ Ανδρών: Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα ΣΚ).

   Οι αθλητές που επελέγησαν και βραβεύτηκαν ως Πολυτιμότεροι Παίκτες και ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία των προπονητών.

     Η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των Μ.Μ.Ε., που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Α’ Ανδρών.

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Γιώργος Πέτρας (Φιλαθλητικός)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Νεκτάριος Καραγγέλης (Ακάδημος)

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Β’ Ανδρών: Ιωάννης Σταθάκος (Κάστρο Μονεμβασιάς).

Πρώτος Σκόρερ Α’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης)

Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης)

Πρώτος Σκόρερ Β’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος)

Πολυτιμότερος Παίκτης Β’ Ομίλου Γ’ Ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος)

Πρώτη Σκόρερ Γυναικείου Πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) και Ελένη Παρθένη (Άρις)

Πολυτιμότερη Παίκτρια Γυναικείου Πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πρωταθλήτρια Ομάδα Α’ Ανδρών: Καλαμάτα ΣΚ

Πρωταθλήτρια Ομάδα Β’ Ανδρών: Ακάδημος

Πρωταθλήτρια Ομάδα Γ’ Ανδρών: Πήγασος Μάνης

Πρωταθλήτρια Γυναικών: Πελασγός για δεύτερη στη σειρά χρονιά

Πρωταθλήτρια Ομάδα Παίδων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Εφήβων: Πελασγός

Πρωταθλήτρια Ομάδα Κορασίδων: Πελασγός για τρίτη στη σειρά χρονιά

Πρωταθλήτρια Ομάδα Νεανίδων: Πελασγός΄για δεύτερη στη σειρά χρονιά

Πρωταθλήτρια Ομάδα Μίνι: Καλαμάτα 80

Πρωταθλήτρια Ομάδα Προ-Μίνι: Άρης Σκάλας

Στο τέταρτο μέρος της Γιορτής, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α1, Α2 Κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους προσκεκλημένους, στο Δήμο Μεγαλόπολης, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.