Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Σκορ και θέαμα στο 3ο All Star Game! Υποσχέσεις για το «αύριο» του τοπικού μπάσκετ!

Σκορ και θέαμα στο 3ο All Star Game! Υποσχέσεις για το «αύριο» του τοπικού μπάσκετ!
26 Μαρ
2019

 

 

   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης το 3ο All Star Game, που διοργάνωσε η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας.

     Η Γιορτή του μπάσκετ, που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός έχοντας την δική της ξεχωριστή σφραγίδα, με τους δύο αγώνες, των κλιμακίων και του All Star Game, να προσθέτουν τις δικές τους πινελιές στο παρκέ της Σπάρτης χαρίζοντας απλόχερα όμορφο θέαμα στους θεατές.

     Αυτό εξ άλλου ήταν από την αρχή το μεγάλο στοίχημα της διοργάνωσης, ο συνδυασμός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αισιοδοξίας, χαμόγελου, καλής διάθεσης, θετικής ενέργειας, αλλά και οικογενειακό κλίμα, καθώς αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι το μπάσκετ μακριά από αντιπαραθέσεις και εντάσεις είναι πάνω από όλα μία μεγάλη οικογένεια.

     Το 3ο All Star Game αναδείχθηκε σε μία σημαντική γιορτή του αθλητισμού, την οποία αγκάλιασε ο κόσμος –που γέμισε με την παρουσία του τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Σπάρτης- αποδεικνύοντας έτσι πώς το μπάσκετ αποτελεί διαχρονική αξία για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του All Star Game

     Το κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης έζησε ξεχωριστές στιγμές, αθλητικές, αλλά και κοινωνικές, καθώς με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. τα έσοδα του 3ου All Star Game θα διατεθούν στο τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που επιτελεί ένα σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή.

     Στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου μάλιστα, παρευρέθηκε και χαιρέτησε την διοργάνωση του 3ου All Star Game η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήμα Σπάρτης, κ. Ντίνα Λυμπιωτάκου,η οποία ευχαρίστησε την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. για την πρωτοβουλία της αυτή.

     Χαιρέτισαν ακόμα την εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχοβίτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Σταύρος Κουκάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης.

Η τιμητική απονομή του 3ου All Star Game

     Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. τίμησε τον Λάκωνα προπονητή μπάσκετ Χρήστο Σγουρίτσα για την μέχρι σήμερα προσφορά του στο μπάσκετ και την συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες της Ένωσης, μέσα από την θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή. Τον Χρήστο Σγουρίτσα τίμησε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Υπόσχεση για το μέλλον οι «μικροί»

       Η Γιορτή του μπάσκετ ξεκίνησε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του αθλήματος, με τους νεαρούς παίκτες (γεννημένοι τα έτη 2005, 2006) των κλιμακίων Αρκαδίας και Λακωνίας να παρουσιάζουν ένα όμορφο θέαμα, μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για «το αύριο» του αθλήματος, καθώς αν μη τι άλλο, ξεχώριζε το ταλέντο τους στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Πλούσιο θέαμα στο All Star Game

     Το κυρίως πιάτο του 3ου AllStarGame ήταν ο αγώνας των ανδρών, όπου το θέαμα    ήταν εντυπωσιακό με εκπληκτικές φάσεις, με πολλά καρφώματα και τρίποντα από τους παίκτες των δύο ομάδων, που αν μη τι άλλο, κατάφεραν να κρατήσουν όλους τους θεατές καρφωμένους στις θέσεις τους.

     Η ALL STAR 2 κέρδισε με το εντυπωσιακό 114-111 την ALL STAR 1, αλλά μεγάλος νικητής ήταν το μπάσκετ της περιοχής. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις δύο ομάδες ήταν οι παρακάτω:

AllStar 1 (Μπαλής-Σκιαδάς): Κόρο 17 (5), Παπαδάκος 17 (5), Μουτζουρούλιας 13 (1), Παναγιώτου 13 (1), Σταθάκος 13 (2), Τσιλιμίγκρας 12, Διαμαντόπουλος 8(2), Μανωλόπουλος 7 (1), Αγγουράς 6, Σπανάκος 3 (1), Σαρηγιαννίδης 2, Μπακογιάννης.

AllStar 2 (Τσώνης-Νικητόπουλος): Καραγγελής 31 (2), Παυλόπουλος 15 (2), Τρυφωνόπουλος 12 (4), Βούλγαρης 12, Μανωλάκης 12, Καραγιάννης 11 (1), Τσαγκάνης 9 (1), Κωσταπαππάς 5 (1), Χαντζής 3 (1), Ραυτογιάννης 2, Αγγελόπουλος 2.

       Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Διονύσης Κόρο του Σπαρτιατικού, που παρέλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννη Παναρίτη.

Ο διαγωνισμός τριπόντων

       Ο Σωτήρης Παπαδάκος του Κάστρου Μονεμβασίας, αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων, καθώς κέρδισε στον τελικό με 15-9 τον Δημήτρη Χαντζή του ΓΣ Γαργαλιάνων. Το νικητή βράβευσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

       Στον διαγωνισμό τριπόντων συμμετείχαν ακόμα οι: Ανδρέας Τρυφωνόπουλος (Πολύβιος Μεγαλόπολης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Γιώργος Τσίρμπας (ΚΟΜ Πελασγός), Μάριος Τσαγγάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων).

Η τελετή λήξης και τα αναμνηστικά

     Στη τελετή λήξης του 3ου All Star Game δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή, στους τρεις κριτές (Στρατή, Κωνσταντίνου, Σοφού), στους τρεις διαιτητές (Αναστόπουλο, Τσιμπούρη, Δούβρη) και φυσικά σε όλους τους προπονητές και τους παίκτες που συμμετείχαν.

     Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Σταύρος Κουκάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Μακαρούνης, ο ταμίας κ. Νικήτας Βεργινάδης και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., αλλά και του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. κ. Γιάννης Κουτραφούρης.