Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Η επιτυχία του διεθνούς τουρνουά Παμπαίδων «1ο Κύπελλο Μεσσήνης»

Η επιτυχία του διεθνούς τουρνουά Παμπαίδων «1ο Κύπελλο Μεσσήνης»
02 Αυγ
2021

 

    Στα πλαίσια προβολής και ανάπτυξης της Καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας, η ΕΟΚ σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τον Δήμο Μεσσήνης πραγματοποίησε το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων «1ο Κύπελλο Μεσσήνης» που διεξήχθη, με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, το διάστημα 28-31 Ιουλίου στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο Μεσσήνης.

    Στο τουρνουά συμμετείχαν οι Εθνικές Ομάδες Ελλάδας, Πολωνίας, Κροατίας και Βόρειας Μακεδονίας, με τους παίκτες των τεσσάρων ομάδων να μας χαρίζουν φάσεις υψηλού επιπέδου, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την μακροχρόνια αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας.

    Η Εθνική μας ομάδα φάνηκε πιο έτοιμη και με τέσσερις νίκες (δύο επί της Πολωνίας με 89-62 και 89-76, μία επί της Κροατίας με 101-71 και μία επί της Βόρειας Μακεδονίας με 121-44) κατέκτησε το τουρνουά.

    Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μοίρασαν αγωνιστικές υποσχέσεις και αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά πώς το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει σίγουρα μέλλον.

    Να συγχαρούμε για την παρουσία και την εικόνα της εθνικής μας ομάδας, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού γηπέδου, τον προπονητή Χρήστο Σγουρίτσα, τους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ και όλα τα μέλη της αποστολής, που βρέθηκαν στη Μεσσήνη από τις 22 Ιουλίου και το προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας μέχρι τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά.

   Στον απόηχο του διεθνούς τουρνουά και όντας ευχαριστημένες όλες οι αποστολές από την φιλοξενία που έτυχαν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην άριστη διοργάνωση.

   Αρχικά, τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και τους συνεργάτες του στον Δημοτικό Συμβούλιο κ.κ. Χαράλαμπο Μακρή, Δημήτρη Καλοφωλιά και Νικόλαο Ρούτση, που ήταν καθημερινά στο γήπεδο και έλυναν τα όποια προβλήματα.

   Θα πρέπει να συγχαρούμε ακόμα τον Δήμαρχο Μεσσήνης για τις εργασίες που έχουν γίνει στο ανακαινισμένο και σαφώς πιο όμορφο πλέον κλειστό γυμναστήριο. Τα τελευταία χρόνια η εθνική παμπαίδων έχει βρει το «σπίτι της» στην Μεσσήνη με προπονητικά καμπ, φιλικούς αγώνες, ενώ φέτος η διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά, συνέπεσε με τη νέα «εικόνα» του κλειστού γυμναστηρίου.

   Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» που για μία ακόμα φορά ανέλαβαν την μετακίνηση της εθνικής μας ομάδας, τόσο την περίοδο του προπονητικού καμπ, όσο και τις μέρες διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά.

   Να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, που κάλυψαν όλους τους αγώνες της διοργάνωσης εθελοντικά. Η παρουσία τους είναι πάντα σημαντική και βοηθάει μία διοργάνωση να είναι πετυχημένη.

    Να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ που κάλυψαν την διοργάνωση όλες αυτές τις ημέρες και μεταξύ αυτών την εφημερίδα «Ελευθερία» που μετέδωσε διαδικτυακά τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας με livestreaming έχοντας μάλιστα υψηλά νούμερα επισκέψιμότητας, που μαρτυράει το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ.

   Να ευχαριστήσουμε όλη την «μπασκετική οικογένεια» παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, κριτές, εθελοντές, που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του να πετύχει αυτή η διοργάνωση.

   Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε πώς κρατήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα για την πανδημία και ακολουθήθηκαν πιστά όλες οι οδηγίες για ασφαλείς αγώνες.