Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Παρουσία κ. Τσαρτσαρή η προπόνηση παμπαίδων στην Τρίπολη -Παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα «Big Greeks»

Παρουσία κ. Τσαρτσαρή η προπόνηση παμπαίδων στην Τρίπολη -Παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα «Big Greeks»
20 Απρ
2022

 

    Παρουσία του υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος στη Νότια Ελλάδα κ. Κώστα Τσαρτσαρή, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση επίλεκτων αθλητών (παμπαίδων) των Ενώσεων Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και Ε.Σ.Κ.Α.Κ., στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

   Η προπόνηση έγινε στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και διεξήχθη υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γιάννη Χρυσανθόπουλου και των Περιφερειακών Προπονητών κ.κ. Νικόλαου Αλειφέρη (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.) και Γιάννη Ματσανιώτη (Ε.Σ.Κ.Α.Κ).

   Ο κ. Κώστας Τσαρτσαρής είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συμβουλεύσει τους νεαρούς παίκτες για την εξέλιξή τους στο μπάσκετ, αλλά και να συζητήσει με τους εκπροσώπους της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και της Δημοτικής Αρχής, θέματα για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή, μέσα από εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

  Μέσα από αυτές τις προπονήσεις επιχειρείται ουσιαστικά μία επαναχαρτογράφηση του μπάσκετ, ενώ στόχος του αναπτυξιακού προγράμματος είναι να υπάρξει μία κοινή στρατηγική και φιλοσοφία σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας.

     Τη προπόνηση του κλιμακίου τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρης Μακαρούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης κ. Στέφανος Χατζόπουλος, ενώ την παρακολούθησαν ακόμα, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Σταύρος Κουκάκης, το μέλος του Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννης Κουτραφούρης, παράγοντες και προπονητές των τοπικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής.

  Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν: Ανδρέας Δρούζιας, Βασίλης Παγούνης (Δόξα Ναυπλίου), Κωνσταντίνος Σπυριδάκος (ΣΚ Σπάρτη), Διονύσης Ναστόπουλος (Αρκαδικός), Θοδωρής Παυλοπουλος, Νίκος Ταβουλαρέας, Φώτης Μήλας (Καλαμάτα 80), Αντώνης Μανωλιτσάκης (ΚΑΟ Κορίνθου), Παναγιώτης Μαργιώλας (Δρομείς Τρίπολης), Παναγιώτης Σκαπετζής (Άρατος Κιάτου), Νίκος Μακρής (ΚΟΜ Πελασγός), Νίκος Ασημακόπουλος (Ζευς Κορίνθου), Κωνσταντίνος Μετριτίκας (Πήγασος Θυρέας), Θοδωρής Πετρίδης (ΣΚ Καλαμάτα), Αλντίν Καραμάνι (Λέοντας Λεχαίου), Δημήτρης Πανταζής (Πρωτέας Καλαμάτας), Αναστάσιος Χριστοδούλου (Τροιζηνιακός), Δημήτρης Ντεμερούκας (ΑΟ Μεσσήνης).

  Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν την προπόνηση, ο κ. Κώστας Τσαρτσαρής με τον κ. Γιάννη Χρυσανθόπουλο έκαναν ατομική προπόνηση σε ψηλά παιδιά της περιοχής, βάση του προγράμματος «BigGreeks» που έχει να κάνει με την προπόνηση των ψηλών παιδιών και τις κινήσεις τους με την μπάλα, σε ένα πρόγραμμα που επεκτείνεται πλέον και στην περιφέρεια.

  Σκοπός του προγράμματος είναι να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν αθλητές με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με επιστημονικά σχεδιασμένες διαδικασίες.

  Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή εν δυνάμει διεθνών αθλητών, ειδικά καταρτισμένων αθλητικά και τεχνικά.

   Μια νέα Ελληνική σχολή ψηλών παικτών!