Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Άμιλλα – Παναθλητικός 40-63

Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Άμιλλα – Παναθλητικός 40-63
30 Ιουν
2022

  Διπλασίασε τις νίκες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων ΟΠΑΠ ο Παναθλητικός επικρατώντας άνετα με 63-40 της Άμιλλας 2000 σε παιχνίδι για την 2η Αγωνιστική (Β’ Ομίλου) που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Τέντας στην Καλαμάτα.

  Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από το ξεκίνημα επέβαλε τον ρυθμό της, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο παίρνοντας σημαντική διαφορά. Η Φωτεινή Σύρπα και η Χριστίνα Παντώτη έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ από την Αμιλλα ξεχώρισαν η Ιωάννα Μάγκλαρη και η Μαρίνα Μίχαλου.

  Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθλητικό στο +19 (8-27) με το ίδιο σκηνικό να συνεχίζεται και στη β΄περίοδο παρά την προσπάθεια της Άμιλλας να πλησιάσει.

  Ο Παναθλητικός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν χρόνο συμμετοχής όλες οι διαθέσιμες παίκτριες με τη διαφορά να φτάνει στους 30 πόντους (61-31, 34’). Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης νικήτρια με 63-40.

Διαιτητές: Μπακετέα, Μπαράκου

Δεκάλεπτα: 8-27, 23-38, 28-59, 40-63
ΓΕ Άμιλλα 2000 (Τσουκαλάς):  Μάγκλαρη Κ., Κορακή, Βυτογιάννη 1, Πολυχρονοπούλου, Μάγκλαρη Ι. 11(2), Κοκκώνη, Παναγιωτοπούλου 8, Μίχαλου 10(2), Αρχοντάκου, Παπαζαφειροπούλου 6(1), Κωνσταντινέα 4.
Παναθλητικός (Λαζάρου): Αβραμίδου 4, Τσινασλανίδου 8, Στολτίδου 2, Καρύδα, Κωνσταντινίδου 4, Πρασσά, Καμπερίδου 9, Αποστολίδου 2, Αθανάτου, Παντώτη 13(1), Σύρπα 13, Κοφινά 8.

Δηλώσεις:

Θόδωρος Τσουκαλάς: (Προπονητής Άμιλλας): «Ήμασταν καλύτεροι από χθες. Εχουμε παιδιά που δεν έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες και πιστεύω στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Καλή συνέχεια στον Παναθλητικό».

Ντένια Κωνσταντινέα (αθλήτρια Άμιλλας): «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, παίξαμε η μία για την άλλη και καταφέραμε να μην ανοίξει πολύ το σκορ. Έπαιξαν όλες οι παίκτριες και αυτό είναι καλό»

Θωμάς Λαζάρου (Προπονητής Παναθλητικού): «Δεύτερη αγωνιστική, δεύτερη νίκη για την ομάδα μας. Μετά το β’ δεκάλεπτο καταφέραμε να παίξουμε πιο σωστά, να βγάλουμε ενέργεια και να βρούμε σωστές επιλογές. Κάναμε ένα απαραίτητο ροτέισον και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά. Ακολουθούν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια που θα κρίνουν και τις θέσεις των μεταλλίων. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Άμιλλας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην τελική φάση».

Χριστίνα Παντώτη (Αθλήτρια Παναθλητικού): «Καταφέραμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε, δηλαδή το γρήγορο μπάσκετ και θέλουμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια στα οποία πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένες».

Πολυμέσα