Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Εσπερίδες Καλλιθέας – Παναθλητικός Συκεών 61-71

Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Εσπερίδες Καλλιθέας – Παναθλητικός Συκεών 61-71
01 Ιουλ
2022

    Σ΄ έναν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του ημιτελικό, ο Παναθλητικός Συκεών επικράτησε των Εσπερίδων Καλλιθέας με 71-61 και προκρίθηκε στον τελικό του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στη Μεσσήνη.  

    Από το ξεκίνημα ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων, με πάθος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις κερκίδες. Ο Παναθλητικός προηγήθηκε με 9-8 (4΄03΄΄), όμως οι Εσπερίδες με επί μέρους σκορ 11-2 πήραν προβάδισμα με 19-11 (6΄20΄΄). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη περίοδο με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις κατάφερε να κάνει ένα 10-2 και να περάσει μπροστά με 25-24 (13΄52΄΄), προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι και το ημίχρονο (35-37) παρά τα εύστοχα τρίποντα από τις Εσπερίδες.

   Στη τρίτη περίοδο οι Εσπερίδες ανταπέδωσαν το 10-2 με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 45-39 (23΄48΄΄). Το παιχνίδι ξεκίνησε από το «μηδέν» στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 61-61 (37΄24΄΄). Ήταν ο Παναθλητικός όμως που κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και να επικρατήσει με το τελικό 71-61.   

Δεκάλεπτα: 22-15, 35-37, 51-49, 61-71 

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Ρίζος

Εσπερίδες (Μπούτας): Στολίγκα 22(3), Σύψη-Τσατσούλη, Αρσενιάδου 20, Βίγκα 8, Μανωλοπούλου, Τσούρντου 4, Σταθάτου, Αγραφιώτη 7(1).

Παναθλητικός (Λαζάρου): Κοφινά 23(5), Τσινασλανίδου 19, Κωνσταντινίδου, Πρασσά, Καμπερίδου 4, Αποστολίδου , Αθανάτου 6, Παντώτη 3, Σύρπα 16.

Δηλώσεις 

Αθανάσιος Μπούτας (προπονητής Εσπερίδων): «Ήταν ένας δυνατός ημιτελικός και δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, λίγο τα φάουλ, λίγο κάποια σφυρίγματα, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δεν μένουμε σε αυτά. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Καλή συνέχεια». 

Κλαίρη Τσουρντού (αθλήτρια Εσπερίδων): «Πολύ καλό παιχνίδι. Το θέλαμε και οι δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τώρα πάμε για την τρίτη θέση».

Θωμάς Λαζάρου (προπονητής Παναθλητικού): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΝΑ οι Εσπερίδες. Πολύ καλή ομάδα με πολύ καλές παίκτριες. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, εφαρμόσαμε το πλάνο που είχαμε πει στα κορίτσια, αλλά είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα τα οποία μας κόστισαν και φτάσαμε να κυνηγάμε το σκορ. Μπράβο στα κορίτσια γιατί στο τέλος βγάλανε ψυχή. Είχαμε την απώλεια νωρίς της Καμπερίδου με φάουλ. Εύχομαι να έχουμε μια ανάλογη συνέχεια αύριο και στον τελικό γιατί αυτά τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ και αξίζουν τα καλύτερα. Συγχαρητήρια και στις Εσπερίδες για την πορεία τους. Να ευχηθώ το καλύτερο για όλα τα παιδιά, να είναι στα γήπεδα και να κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούνε». 

Θεοδώρα Τσιλασλανίδου (αθλήτρια Παναθλητικού): «Παρότι το ματς δεν μας πήγε καλά και ήμασταν πίσω στο σκορ δεν χάσαμε την υπομονή μας, κρατήσαμε το μυαλό μας και η εμπειρία που έχουμε από όλα τα ματς μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου, που πολεμήσαμε όλες μαζί μέχρι το τελευταίο λεπτό».    

Πολυμέσα