Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

FIBA 3x3 U17 Europe Cup

FIBA 3x3 U17 Europe Cup
30 Αυγ
2022

 

 

Η Τελικής φάση του FIBA 3x3 U17 Europe Cup, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού (Καλλιθέα) στις 02-04 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι 12 καλύτερες εθνικές ομάδες Ανδρών και οι 12 καλύτερες εθνικές ομάδες Γυναικών της Ευρώπης κάτω των 17 ετών, μεταξύ των οποίων και οι Εθνικές Ομάδες της χώρας μας, και η οποία αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών αθλητικών και όχι μόνο ΜΜΕ, καθώς θα συγκεντρώσει τη χώρα μας κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της γενιάς των μελλοντικών παγκόσμιων πρωταθλητών και Ολυμπιονικών.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Νερού, ένα μοναδικό σημείο το οποίο αναδεικνύει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραλιακής ζώνης της Αθήνας.

Στον συγκεκριμένο χώρο θα στηθούν προσωρινές κατασκευές με βάση τις υψηλές προδιαγραφές διεθνών διοργανώσεων της FIBA, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα, κερκίδες, συστήματα φωτισμού και ήχου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες προβολής και ανάδειξης του αθλήματος 3x3 στο ελληνικό αθλητικό κοινό και κυρίως στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία το άθλημα του 3x3 θα εξελιχθεί στο σύντομο μέλλον σε πηγή διακρίσεων και επιτυχιών για τον ελληνικό αθλητισμό.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν γήπεδα 3x3 που θα υπάρχουν διαθέσιμα για το κοινό και να παίξουν μαζί με τους φίλους και τους συναθλητές τους, αποτελώντας και οι ίδιοι μέρος αυτής της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

Παράλληλα, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μεταξύ των αγώνων θα υπάρχουν παρουσιάσεις επίδειξης από αθλητές Special Olympics, χορευτικά αγωνιστικά προγράμματα από αθλήτριες της Γυμναστικής, και μια σειρά ακόμα από δράσεις που θα ενεργοποιήσουν τους θεατές και τους παρευρισκόμενους.

Επισυνάπτεται η αφίσσα & το πρόγραμμα της διοργάνωσης.