Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Το Ελληνικό Μπάσκετ στο πλευρό των σεισμόπληκτων λαών

Το Ελληνικό Μπάσκετ στο πλευρό των σεισμόπληκτων λαών
10 Φεβ
2023

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις δραματικές ώρες που περνάνε οι άνθρωποι των περιοχών που έπληξε καίρια ο τρομακτικός σεισμός στη Νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.

    Τέτοιες τραγωδίες επιτάσσουν κάθε δυνατή αρωγή από παντού και η ΕΟΚ προτρέπει όλο το ελληνικό μπάσκετ να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

     Σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων το Σάββατο και Κυριακή (11 κ 12 Φεβρουαρίου 2023), θα υπάρχει σημείο παράδοσης και συλλογής κάθε είδους που μπορεί να φανεί χρήσιμο προς τους πληγέντες (κλινοσκεπάσματα, sleeping bag και τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα σκόνη, κονσέρβες κλπ).

   Υπεύθυνος εκ μέρος του γηπεδούχου σωματείου σε συνεργασία με το προσωπικό των γηπέδων θα μεριμνήσουν ώστε να συλλεχθούν και να αποθηκευθούν τα συλλεχθέντα τρόφιμα και αγαθά.

    Η μεταφορά των συλλεχθέντων ειδών θα γίνει σε συνεργασία με τα κατα τόπους τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

    Στη συνημμένη λίστα μπορείτε να βρείτε τα κατά τόπους υπεύθυνα άτομα του ΕΕΣ που μπορείτε να επικοινωνήσετε για να οργανωθεί η μεταφορά των συλλεχθέντων ειδών.

    Σε περιοχές που δεν υπάρχουν τμήματα ΕΕΣ, καλείστε να επικοινωνήσετε με τις οικείες Ενώσεις και ΤΕ προκειμένου να βρεθεί τρόπο μεταφοράς των ειδών στα πλησιέστερα τμήματα του ΕΕΣ.

   Όλα τα τμήματα του ΕΕΣ είναι ενημερωμένα για αυτή τη πρωτοβουλία και σε πολλές περιπτώσεις -όπου έχουν οχήματα- μπορούν να βοηθήσουν στην μεταφορά. 

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 1