Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Λάμψη, συγκίνηση και δέος στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι των Αναμνήσεων» του δημοσιογράφου-συγγραφέα κ. Σταύρου Κουκάκη

Λάμψη, συγκίνηση και δέος στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι των Αναμνήσεων» του δημοσιογράφου-συγγραφέα  κ. Σταύρου Κουκάκη
27 Σεπ
2021

 

    Λάμψη, δέος και συγκίνηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» του δημοσιογράφου-συγγραφέα κ. Σταύρου Κουκάκη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης.

  Λάμψη από τις σπουδαίες προσωπικότητες που βρέθηκαν εκεί, προεξέχοντος του «Θρύλου» του αθλήματος Παναγιώτη Γιαννάκη, που μίλησε με κολακευτικά σχόλια για το βιβλίο και τον συγγραφέα, αλλά και που τιμήθηκε από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου) και το Δήμαρχο Τρίπολης για την προσφορά του στο μπάσκετ και την είσοδο του στο HallOfFame.

    Μετά τον «θρύλο» του αθλήματος Παναγιώτη Γιαννάκη έδωσαν το παρόν δώδεκα παίκτες και παίκτριες που έπαιξαν στην Α1 κατηγορία, διαιτητές και παράγοντες που ξεκίνησαν το μπάσκετ από την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) και υπηρέτησαν το μπάσκετ με κάθε ιδιότητα.

    Δέος γιατί κοντά στον συγγραφέα βρέθηκαν τρία σπουδαία ονόματα του αθλητικού ρεπορτάζ με καταγωγή από την Αρκαδία, που παρουσίασαν το βιβλίο:

-         ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που τόνισε την σημασία του βιβλίου και την εξαιρετική δουλειά του συγγραφέα,

-         Η κ. Έλενα Μπουζαλά, που μετά την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων επέστρεψε στην Τρίπολη και αποκάλυψε πώς ο συγγραφέας ήταν αυτός που την οδήγησε στο αθλητικό ρεπορτάζ και

-         ο επίσης Αρκάς κ. Τάσος Κολλίντζας, γνωστός από τις μεταδόσεις του και τις παρουσιάσεις του στην «Αθλητική Κυριακή» που στάθηκε στον τρόπο γραφής του βιβλίου.

     Συγκίνηση, γιατί κατά την διάρκεια της έρευνας που έκανε ο συγγραφέας, βρήκε το δαχτυλίδι του WNBA που είχαν στείλει οι Πρωταθλητές HoustonComets το 1997 στην διεθνή παίκτρια από την Τρίπολη Αταλάντη Τασουλή, που εκείνη την χρονιά ήταν στο ρόστερ τους. Δεν κατάφερε να αγωνιστεί, αφού μετά τους πρώτους πέντε αγώνες, για λόγους ανωτέρας βίας έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

     Οι Comets στη συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα και ως είθισται στο τέλος της σεζόν, έστειλαν το δαχτυλίδι στην Αταλάντη, που όμως ποτέ δεν έφτασε στα χέρια της. Πριν λίγους μήνες το δαχτυλίδι βρέθηκε και στην παρουσίαση του βιβλίου έγινε η επιστροφή του στη νόμιμη δικαιούχο του, την Αταλάντη Τασουλή, που φανερά συγκινημένη δεν μπορούσε να μιλήσει.

Παρόντες στην παρουσίαση και τοπικοί «άρχοντες» από τους τρεις νομούς, Δήμαρχοι από, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πρώην Δήμαρχοι Τρίπολης, που τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση του βιβλίου.

Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα, μετά το «Δέκα και Ένα Χρόνια» το 2002 και την «Ιστορία Ενός Σαραντάρη» το 2016, που είχαν βραβευθεί σε πανελλαδικό επίπεδο από τον ΠΣΑΤ και έχουν πάρει την τιμητική θέση τους, στην βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη.

     «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» καταγράφει την 50χρονη ιστορία του μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία) και μέσα στις 656 σελίδες του παρουσιάζονται όλες οι κορυφαίες στιγμές των ομάδων και οι αγώνες τους στις εθνικές κατηγορίες, οι κορυφαίοι παίκτες και οι καλύτερες παίκτριες που αναδείχθηκαν από την περιοχή, οι διεθνείς και οι επιτυχίες τους με τις εθνικές ομάδες, οι κορυφαίοι διαιτητές, με ένα σύνολο 850 φωτογραφιών και 140 ιστοριών να διανθίζουν αυτό το μπασκετικό ταξίδι…

    Τέλος, κρατήθηκαν αυστηρά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.