Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

Ιστορικό Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Δέκα χρόνια πριν το χρυσό για το άθλημά μας 1987, μια χούφτα τοπικών ρομαντικών παραγόντων, έκανε πράξη τη σκέψη της Ένωσης, δημιουργώντας, την πρόδρομο της σημερινής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, την Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. λοιπής Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

Δημιουργοί της τότε Τοπικής Επιτροπής, ήταν οι εκπρόσωποι των Σωματείων του Ν.Ο.Κ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ΓΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ & ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ.Η έδρα της Τοπικής Επιτροπής, έμεινε στην Τρίπολη μέχρι το 1983, οπότε και μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα.Προς το τέλος της δεκαετίας του 80, η κατακόρυφη αύξηση των σωματείων, της έδωσε το δικαίωμα να μετατραπεί στη σημερινή ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

42 χρόνων λοιπόν σήμερα, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ,ότι η παραγωγική αθλητική δημιουργία των 52 μελών Σωματείων της, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, ακολουθεί έναν ξεχωριστό, ανηφορικό μεν, αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένο δρόμο.

Σε μια εποχή λοιπόν, που λέγονται πολλά και γράφονται περισσότερα για το Ελληνικό Μπάσκετ, εμείς θέλω να ελπίζω ότι όλοι μαζί, θα δείξουμε την δυναμική της περιοχής μας, αφενός ανεβάζοντας τον πήχη των αξιώσεων αγωνιστικά και αφετέρου προωθώντας νέους αθλητές, ικανούς να διακριθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο, στηρίζοντας την αναπτυξιακή παραγωγική διαδικασία, πάνω στην οποία ακουμπά ολόκληρο το οικοδόμημα αλλά και το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ.Σήμερα η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργανώνει Πρωταθλήματα Ανδρών (Α1’ – Α2’ – Β΄ Κατηγορία) – Γυναικών – Παίδων – Εφήβων – Νεανίδων – Κορασίδων, Μίνι & Προμίνι Μπάσκετ, ενώ στις Εθνικές Κατηγορίες εκπροσωπείται από τον  Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γ΄ Εθνική Ανδρών),  & Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟ (Α2΄ Εθνική Γυναικών).

Με την πεποίθηση ότι ο Αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο και ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας, θεωρούμε ότι, είναι και πρέπει να είναι μια μεγάλη Γιορτή που συνεπαίρνει όχι μόνο τους αθλούμενους, αλλά και τα πλήθη που τον παρακολουθούν.Ο προβληματισμός, η γνώση και τα ιδανικά, δηλαδή οι θέσεις, οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, μέσα και έξω από του αγωνιστικούς χώρους, πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για τα νέα παιδιά, που καλούμε κοντά μας, για να μυηθούν τα μυστικά του αθλήματός μας.