Επικοινωνήστε μαζί μας
Social Media

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ
03 Σεπ
2018

 

 

ΠΡΟΣ :        ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

                     Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

                   Ε Δ Ρ Ε Σ   Τ Ο Υ Σ

               -----------------------------------

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού, η διαδικασία της πιστοποίησης της υγείας των αθλητών, από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και εφεξής, τροποποιείται ως ακολούθως:

  1. Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών, καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
  2. Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.
  3. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στη Γραμματεία, ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.
  4. Η κάρτα υγείας του αθλητή, θεωρείται από Ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών, στρατιωτικών μονάδων ή από Ιατρούς, έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα.    
  5. Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η Ε.Ο.Κ., παραμένει σε ισχύ, ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα Υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr) και της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π. (www.ekaskenop.gr ) και αφορά τα Πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών, η μη προσκόμισή της στη Γραμματεία, θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι, έγινε τροποποίηση στη θεώρηση της αρχικής κάρτας υγείας αθλητή, που είχε κοινοποιηθεί στα σωματεία που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Παίδων, Εφήβων και Νεανίδων και πλέον μπορεί να θεωρείται αυτή από Ιατρούς (όχι μόνο καρδιολόγους) που υπηρετούν σε Φορείς του Δημοσίου και από Ιατρούς του Ιδιωτικού Τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα.

 

Επισυναπτόμενα 1